Interested to sell something?APPLY NOW

Apa yang Anda Perlu Tahu Sebelum Mereka Bentuk Dapur Komersial

Photo Credit: Lightspeed

Apabila memulakan perniagaan restoran anda sendiri, salah satu elemen yang tidak boleh dilupakan adalah reka bentuk dapur komersial anda. Perkara ini sama pentingnya, jika tidak lebih, daripada reka bentuk keseluruhan susun atur dan tempat duduk di restoran anda.

Anda dan pekerja anda akan menghabiskan banyak masa di dapur setiap hari. Reka bentuk dapur komersil anda akan menjadi kunci kejayaan yang berkaitan dengan operasi yang cekap, menyampaikan menu anda, dan menjaga persekitaran kerja yang selamat dan sesuai untuk pekerja anda.

Apa persediaan yang perlu anda lakukan sebelum mereka bentuk dapur komersial?

Kawasan simpanan

Ini lebih daripada sekadar rak untuk menyusun pinggan mangkuk dan perkakas. Ia akan membantu jika anda juga mempertimbangkan di mana anda akan menyimpan barang-barang ini untuk kemudahan pengguna. Selain alat dapur, anda juga perlu merancang penyimpanan barang makanan. Bilik sejuk boleh digunakan untuk menyimpan produk segar, namun, anda harus mempertimbangkan ukuran, suhu, dan fungsi. Untuk barang yang disimpan di luar peti sejuk, berapa banyak ruang pantri tambahan yang anda perlukan?

Proses penghantaran dan operasi

Sama seperti barisan pengeluaran dalam pembuatan, dapur komersial anda perlu dirancang untuk memaksimumkan aliran kerja. Apakah proses dari penyediaan hingga memasak, hidangan dan kemudian membersihkan? Pertimbangkan kedudukan setiap stesen kerja supaya proses penghantaran dapat dilakukan dengan cekap. Ini juga merupakan pertimbangan untuk menjaga persekitaran yang selamat di tempat kerja dan menghindari pencemaran silang.

Bajet

Anda mungkin mempunyai idea terbaik untuk dapur baru anda, tetapi anda perlu merancang bajet yang realistik untuk perniagaan. Sangat mudah untuk berlebihan ketika memilih peralatan dan perkakas anda, dengan pelbagai pilihan yang dilengkapi dengan fungsi yang luas yang mungkin tidak anda perlukan. Yang terbaik boleh dilakukan adalah berunding dengan pereka profesional atau pembekal peralatan yang dapat membantu menentukan keperluan anda dan memberikan cadangan realistik yang sesuai dengan bajet anda. Anda sentiasa boleh menambah dapur anda semasa perniagaan anda berkembang, membolehkan anda melabur semula lebih banyak dana.

Murah Kitchen telah menjadi pembekal peralatan dapur terpakai yang dipercayai dan dikenali untuk industri F&B. Kami komited untuk mengekalkan tahap perkhidmatan yang tinggi dan menawarkan perkhidmatan perundingan awal.

Dapur yang direka dan dirancang dengan betul, dengan peralatan yang betul akan berfungsi dengan lancar dan cekap. Di sinilah kami dapat membantu! Kami akan membantu anda dalam memilih peralatan yang sesuai dengan keperluan dan bajet anda.

Logo
Reset Password