Interested to sell something?APPLY NOW

Bagaimana Memilih Penyejukan Komersial Yang Betul Untuk Perniagaan Anda?

Setelah anda menetapkan set menu dan peralatan memasak anda, maka sudah tiba masanya untuk mempertimbangkan keperluan penyejukan / pembeku untuk dapur komersial anda.

Pertimbangan khusus harus diberikan kepada perubahan barisan menu yang ada dan diunjurkan yang memerlukan penyimpanan sejuk. Sekiranya menu anda berasaskan banyak pada makanan sejuk beku, maka anda akan memerlukan ruang beku yang mencukupi. Sebaliknya, jika anda menerima penghantaran daging segar, makanan laut dan hasil setiap hari, maka anda tidak memerlukan penyejukan sebanyak restoran yang menerima penghantaran makanan sekali atau dua kali seminggu.

Fakta bahawa peti sejuk adalah satu-satunya peralatan yang beroperasi 24 jam sehari, 365 hari dalam setahun, jadi pentingnya memilih penyejukan komersial yang boleh dipercayai dan tahan lama. Cuba bayangkan anda hadir ke tempat kerja dan mendapati penyejukan anda telah bocor dan semua makanan rosak kerana kerosakan peralatan. Tentu anda tidak mahu perkara ini menjadi kenyataan kan?

Oleh itu, semasa memilih penyejukan untuk dapur komersial anda, anda perlu mempertimbangkan faktor-faktor berikut:

Kecekapan Tenaga

Oleh kerana kos tenaga terus meningkat, begitu juga keperluan untuk kecekapan yang lebih tinggi dalam penyejukan komersial. Kedudukan dan penebat yang digunakan dalam pembuatan peralatan baru membantu mengurangkan beban haba luaran dan penggunaan tenaga. Ingatlah untuk memeriksa * penilaian bintang * – lebih banyak bintang lebih banyak penjimatan.

Kefungsian

Sistem penyejukan mesti mengelakkan kerosakan. Unit harus merangkumi komponen yang boleh ditanggalkan untuk memudahkan pembersihan dan untuk memastikan keselamatan makanan. Pintu mestilah mudah untuk dibuka dan ditutup dengan selamat untuk memastikan makanan segar dan sejuk. Kawalan suhu mestilah visual dan mudah disesuaikan.

Kebolehpercayaan

Sistem penyejukan komersial mestilah tahan lama agar makanan tetap sejuk 24 jam sehari. Anda tidak boleh mengalami kerosakan peralatan.

Kemudahan Perkhidmatan

Pastikan anda membeli peralatan dapur komersial anda dari pembekal yang bereputasi, yang menyediakan perkhidmatan selepas jualan dan boleh dipercayai. Periksa kesahihan jaminan peralatan dan ketersediaan alat ganti.

Terdapat banyak jenis penyejukan komersial yang tersedia dan anda boleh menghabiskan berjam-jam untuk berbelanja, menghabiskan masa berharga anda untuk meneliti pilihan anda. Kami mengesyorkan anda mendapatkan nasihat pakar yang membolehkan anda terus melakukan apa yang anda mahukan untuk menjalankan perniagaan anda.

Sekiranya anda ingin menjimatkan masa, dapatkan perkhidmatan terbaik dan harga terbaik, hubungi kami di Murah Kitchen. Kami ada untuk membantu anda mengenai semua keperluan peralatan penyejukan / pembeku anda.

Logo
Reset Password