Interested to sell something?APPLY NOW

Jenis Dapur Gas Yang Anda Perlu Tahu

Dapur terdiri daripada dapur gas, dapur elektrik dan dapur induksi. Dapur gas adalah jenis tungku yang paling berpatutan. Dapur gas ini juga mempunyai beberapa jenis yang dibezakan mengikut fungsinya. Jenis dapur gas adalah seperti berikut:

1. Dapur Gas Tanam

Dapur gas tanam adalah dapur yang ditanam di dapur, jadi dapur gas ini tidak dapat dipindahkan. Dapur gas ini dapat memberikan kesan minimalis di dapur rumah anda.

2. Dapur Gas Berdiri Multifungsi

Jenis kedua ialah dapur gas berdiri pelbagai fungsi. Dapur gas ini mempunyai 4 hingga 6 tungku dan ada panggangan di bawahnya. Dapur ini sesuai untuk anda yang sangat gemar memasak kek.

3. Dapur Gas Mudah Alih

Dapur gas mudah alih jenis ini adalah dapur yang sering digunakan untuk perjalanan kerana ianya kecil dan menggunakan gas kecil, yang boleh dibawa ke mana sahaja. Oleh kerana saiznya yang kecil, dapur ini tidak disyorkan untuk memasak sebahagian besar makanan.

4. Dapur Gas Komersial

Dapur gas komersial adalah dapur dengan bentuk yang diperbuat daripada bingkai sahaja. Bingkai itu terbuat dari besi tuang yang dapat membuat bara yang sangat besar. Dapur ini tidak boleh digunakan di rumah, kerana ia mempunyai api yang sangat besar. Dapur gas ini biasanya digunakan di restoran.

5. Dapur Gas Dua Tungku

Dapur gas dua tungku sering digunakan untuk perkakas rumah. Dapur ini sangat praktikal dan selamat digunakan di rumah. Harganya juga sangat berpatutan berbanding jenis dapur gas yang lain.

Logo
Reset Password