Interested to sell something?APPLY NOW

Restoran Baru Perlu Mempunyai Peralatan Penyejukan Yang Betul

Apabila mana-mana pengusaha membuka restoran atau tempat makan, salah satu perkara pertama dalam senarai operasi adalah pembelian peralatan restoran yang boleh dipercayai dan menjimatkan kos. Pengurus perlu mencari cara untuk memasak makanan mereka dengan cara yang cekap, tetapi kebanyakan eksekutif ini lupa bahawa bahan mentah perlu dijaga terlebih dahulu. Peranti penyejukan diperlukan dalam mana-mana dapur dan sangat berguna untuk sebab-sebab berikut.

Pertama, suhu dalaman peranti tidak boleh melebihi 40 darjah Fahrenheit. Ini kerana mikroorganisma berbahaya seperti bakteria berkembang di iklim panas, terutama di tempat tertutup yang gelap di dalam peti sejuk.

Sebaliknya, semakin dekat dengan titik beku (32 darjah Fahrenheit), semakin besar kemungkinan kristal ais dapat terbentuk pada bahan mentah seperti buah-buahan dan sayur-sayuran. Atau dikenali sebagai freezer burn, ini boleh menjejaskan rasa dan kualiti hidangan siap.

Peralatan penyejukan juga harus digunakan untuk pencairan dan perap. Pencairan pada suhu bilik adalah berbahaya kerana risiko bakteria udara, dan nasihat yang sama ini berlaku untuk bahan mentah yang digunakan semasa perap.

Akhir sekali, peti sejuk tidak boleh diisi dengan berlebihan kerana udara mesti dibiarkan beredar untuk menyejukkan. Jika diisi penuh, peti sejuk tidak akan berfungsi dengan baik, dan iklim mikro mungkin terbentuk di dalam peranti yang lebih panas daripada suhu yang ditetapkan.

Free Valuation!!
Logo
Reset Password