Interested to sell something?APPLY NOW

Apa yang Perlu Dipertimbangkan Sebelum Membeli Pengisar Komersial

Pengisar komersial adalah penting bagi mana-mana cef baru yang memulakan dapur komersial. Jenis pengisar komersial yang diperlukan untuk restoran anda bergantung pada jenis makanan yang akan anda sajikan. Adakah kedai kopi? Adakah pengisar untuk membuat smoothie daripada buah-buahan segar atau untuk sup yang enak? Oleh itu, jika anda mempertimbangkan untuk membeli pengisar komersial, berikut adalah beberapa perkara yang perlu dipertimbangkan.

Jag atau rendaman?

Photo Credit: webstaurantstore

Pengisar komersial berbeza dari segi saiz, jenis dan fungsi. Pengisar dengan jag mungkin yang paling popular untuk dapur komersial. Dengan pengisar berjag, anda boleh membeli reka bentuk bilah yang berbeza untuk memenuhi pelbagai bahan, dari membuat sup, jus hingga memproses makanan keras. Pengisar tangan atau pengisar rendaman lebih senang, tetapi biasanya hanya dilengkapi dengan ciri pengadunan dan membuat puri. Walau bagaimanapun, anda boleh membeli lampiran tambahan untuk mencincang atau memproses makanan.

Material

Jag pengisar biasanya diperbuat daripada polikarbonat, ko-poliester, keluli tahan karat atau kaca. Polikarbonat adalah bahan yang sangat tahan lama, tidak mudah pecah dan boleh digunakan untuk pelbagai jenis makanan. Jag polikarbonat bagaimanapun tidak digalakkan untuk memproses makanan panas kerana mengandungi BPA. Jag ko-poliester mengendalikan makanan panas dan berasid lebih baik daripada polikarbonat dan cukup tahan lama. Jag keluli tahan karat pula tahan lama dan penyelenggaraan rendah, tetapi tidak memberikan ketelusan seperti jag lain. Jag kaca menawarkan penglihatan yang hebat dan bagus untuk pelbagai bahan panas dan sejuk, tetapi umumnya mempunyai daya yang lebih rendah untuk mengurangkan risiko pecah.

Bunyi dan kawalan

Photo Credit: webstaurantstore

Beberapa pengisar komersial mempunyai penutup pengurangan bunyi yang akan mengurangkan kebisingan motor di dapur anda. Ini adalah idea yang baik jika pengisar anda berada di atas meja atau bar berhampiran pelanggan. Terdapat beberapa jenis kawalan pengisar komersial: toggle / paddle, elektronik, dan kawalan yang dapat diprogramkan. Setiap jenis kawalan mempunyai faedahnya sendiri. Toggle atau paddle adalah yang paling murah dan bagus untuk mengisar di mana anda tidak memerlukan kawalan yang tepat terhadap kelajuan dan masa pengisar. Pengisar jenis yang boleh diprogram adalah yang paling mahal tetapi sesuai untuk dapur komersial dengan jumlah tinggi di mana minuman atau ramuan yang sama disediakan berulang kali sepanjang hari.

Penyelenggaraan dan kapasiti

Kapasiti jag pengisar bergantung pada jenis makanan yang anda buat dan cara anda menghidangkannya. Sekiranya anda mencari untuk memudahkan pembersihan, pastikan pengisar yang anda pilih mempunyai bilah dan penutup jag yang boleh ditanggalkan.

Adakah anda mencari pengisar komersial? Jika anda mencari peralatan dapur terpakai dan berkualiti, hubungi Murah Kitchen. Untuk pertanyaan, hubungi 016-217 7079.

Free Valuation!!
Logo
Reset Password