Bagaimana Memilih Mesin Pencuci Pinggan Komersial Yang Betul?

Memilih peralatan mencuci pinggan komersial yang tepat akan membantu dapur anda berjalan dengan lancar dan menyumbang kepada peningkatan keuntungan. Namun, dengan membuat pilihan yang salah dapat membuat perniagaan anda semuanya habis.

Lebih-lebih lagi faktor yang akan kita bincangkan, sama pentingnya untuk memilih jenama yang mempunyai reputasi baik, disokong oleh pembekal profesional dan boleh dipercayai, dengan program penyelenggaraan dan jaminan yang sah.

Apakah faktor yang harus anda pertimbangkan sebelum anda memilih?

Bajet

Walaupun anda mungkin perlu mengeluarkan lebih banyak perbelanjaan, pelaburan jangka panjang akan membuahkan hasil, dengan peningkatan produktiviti dan penjimatan masa dan kos operasi.

Saiz dan Kapasiti

  • Saiz – Berapa banyak pinggan yang boleh ditampung / dikitar?
  • Kapasiti – Hitung berapa banyak pinggan mangkuk yang anda hasilkan setiap jam (juga pertimbangkan waktu dan musim) permintaan puncak, serta jangkaan pertumbuhan perniagaan

Ruang / lokasi

Sebelum anda pergi membeli-belah, ukur ruang anda dengan dua faktor:

  1. Mesin pencuci pinggan perlu dipasang di ruang dapur yang diperuntukkan
  2. Aliran lalu lintas – dapur komersial boleh menjadi tempat yang sibuk dan sesak sehingga memungkinkan bahawa dua atau lebih kakitangan akan memuat / memunggah mesin sepanjang masa

Kemudahan penggunaan

  • Operasi – Tetapan / fungsi
  • Reka bentuk rak – pastikan rak sesuai dengan semua yang perlu dicuci, dan anda mempunyai rak yang mencukupi untuk mengekalkan tahap frekuensi yang diperlukan

Kelajuan

  • Berapa banyak pinggan mangkuk yang dapat anda muatkan dalam satu beban (iaitu menurunkan frekuensi yang diperlukan untuk menjalankan mesin dan mengekalkan aliran pinggan yang bersih)
  • Jangka masa kitaran mencuci

Kebisingan

Sebilangan besar mesin pencuci pinggan komersial mempunyai bunyi yang kuat. Maka, sangat penting untuk mempertimbangkan lokasi mesin pencuci pinggan.

Penggunaan Tenaga dan Air

Cari Persijilan Bintang Tenaga. Mesin yang memperolehnya didapati 40% lebih cekap tenaga dan menggunakan 40% lebih sedikit air. Banyak mesin pencuci pinggan mangkuk komersial mempunyai ciri reka bentuk termasuk tetapan tenaga rendah, pengisian automatik dan penutupan pam idle, serta unit pemanas booster terbina dalam untuk meningkatkan kecekapan tenaga.

Keperluan Elektrik dan Air

  • Mesin pencuci pinggan komersial menggunakan banyak tenaga jadi jika sistem elektrik anda tidak dirancang untuk memberikan voltan yang betul, anda berisiko meletupkan fius dan / atau sama sekali tidak dapat menggunakan mesin pencuci pinggan mangkuk anda.
  • Periksa dengan majlis tempatan anda untuk memastikan anda memenuhi keperluan saliran, iaitu paip dan saluran air yang betul agar semuanya berfungsi dan berada dalam kod.

Pengudaraan

Pengudaraan yang betul di kawasan pencucian pinggan sangat penting, baik untuk keselamatan dan keselesaan kakitangan, dan kelembapan yang tinggi dapat mengurangkan keberkesanan kitaran pengering mesin pencuci pinggan anda.

Setelah mempertimbangkan faktor-faktor di atas, anda mungkin juga perlu ingat bahawa beberapa mesin direka khusus untuk mencuci barang kaca atau periuk dan kuali. Sekiranya dapur komersial anda mempunyai ruang, lebih baik anda membagi tugas mencuci pinggan di antara dua unit khusus.

Hubungi kami hari ini dan atur konsultasi percuma untuk membincangkan keperluan mencuci pinggan mangkuk komersial anda, sila hubungi 016-217 7079.

Online Valuation!!
Logo
Reset Password